Duurzame binnenkussens

Voor de mediatiekussens gebruiken we al boekweitdoppen, dit is een 100% natuurlijk materiaal. Er zijn steeds meer mensen die ook hun kussens voor op de bank vullen met boekweit. Het voordeel is dat elke maat gemaakt kan worden omdat de kussens speciaal gemaakt worden. Nu worden de kussens voor op de bank vaak gevuld met dons. Deze kussens komen van een Nederlandse fabriek die alle keurmerken heeft. Als je geen dierlijke producten wil gebruiken dan hebben we vanaf nu twee alternatieven.

Vegetarisch dons

Kapok is een alternatief voor dons. Het komt van een boom, is super zacht en het vormt zich heel mooi en glad en biedt alle comfort en steun. Een super product!! De prijs (net als veel duurzame artikelen) is helaas wel een stuk hoger. De meerprijs voor een kussen:
35 x 50 cm is € 9,50
40 x 60 cm is € 14,50
50 x 50 cm is ook € 14,50

Spijkerbroeken en stukjes matras

Sinds dit jaar bieden we ook een andere vulling. De firma Frankenhuis Textiel reclycling uit Haaksberger verwerkt en vermaalt oude spijkerbroeken en matrasresten van een beddenfabrikant tot nieuw materiaal. Dit vinden wij een supergeschikt materiaal als vulling voor poefs en grote kussens voor op de vloer. Dit past helemaal bij onze behoefte om zo min mogelijk te verspillen.