mijn missie

mooie kussens maken

om op te mediteren of yoga mee te doen

mooie poefs of kussens voor op de bank

duurzaamheid

In ons werk is kwaliteit heel belangrijk. We willen een mooi product maken dat zo lang mogelijk meegaat. En liefst zo veel mogelijk van natuurlijke materialen.

herkomst

Hoewel duurzame stoffen nog lastig zijn, proberen we voornamelijk stoffen te bestellen die geproduceerd worden in Europa.

lokaal

Alle kussens worden lokaal gemaakt in ons eigen atelier in Velserbroek.

zonne-energie

De benodigde energie voor het maken van onze kussens komt van de zonnecellen op het dak.

boekweitvulling

In de meditatiekussens zit een rits en een binnenhoes, gevuld met boekweitdoppen. Het is dus altijd mogelijk om na te vullen of juist een beetje eruit te halen zodat het kussen net iets lager is. Wassen kan ook, het liefst zo min mogelijk, maar doe het altijd met de hand en strijk de kussens niet.

donsvulling

De sierkussens zijn verschillend gevuld. Ik gebruik dons uit Nederland (gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard RDS), een synthetische vulling, maar we hebben ook binnenkussens gevuld met boekweitdoppen, kapok (vegetarisch dons) of hergebruikte vermalen spijkerstof.

zelf kiezen

Als je geen dierlijke producten wil gebruiken dan hebben we vanaf nu twee alternatieven: vegetarisch dons en oude spijkerbroeken en matrasresten.

vegetarisch dons

Kapok is een alternatief voor dons. Het komt van een boom, is super zacht en het vormt zich heel mooi en glad en biedt alle comfort en steun. Een super product!

meerpijs

De prijs van vegetarisch dons (net als veel duurzame artikelen) is helaas wel een stuk hoger. De meerprijs voor een kussen:
35 x 50 cm is € 9,50
40 x 60 cm is € 14,50
50 x 50 cm is ook € 14,50

spijkerbroek en matras

De firma Frankenhuis Textiel reclycling uit Haaksbergen verwerkt en vermaalt oude spijkerbroeken en matrasresten van een beddenfabrikant tot nieuw materiaal. Dit vinden wij een supergeschikt materiaal als vulling voor poefs en grote kussens voor op de vloer.

Studio Vrederijk is voor mij mooie dingen maken en opgaan in mijn werk.

Als 4 jarig meisje stond ik al dromend voor de enorme kast vol met lappen van mijn moeder: “Dat wil ik ook”. En ja nu heel veel jaren later heb ik ook een kast vol met stof en lappen. Niets heerlijker dan op zaterdagochtend vroeg naar de Utrechtse lappenmarkt en met zoveel als ik kan tillen weer naar huis. Altijd maakte ik al gordijnen, bekleedde ik banken, maakte kussens, tassen en soms kleren. Bezig met een project vergeet ik tijd en alles om me heen.

Sinds 2010 zit ik zelf ook zeer regelmatig op een meditatiekussen. Natuurlijk op mijn eigen Studio Vrederijk meditatiekussen. Zitten in stilte om te ervaren wat er is. Stilte en meditatie geeft mij relativering en dat brengt weer ontspanning. Meer weten wat meditatie je kan brengen, stuur me een mail!

vind mij

Zou jij ook een verkooppunt willen worden van Studio Vrederijk kussens of zou je bijvoorbeeld Studio Vrederijk meditatiekussens willen verkopen in je meditatie- of yoga studie, mail me dan. Ben je een bedrijf in het buitenland en wil je dat de BTW verlegd wordt, stuur me dan een mail.